ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Σταύρος Μπουγκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ψυχολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του ΨΝΑ στο Παγκράτι.

Παρακολούθησε 4ετή κύκλο μετεκπαιδεύσεων (O Δρόμος προς την Αυτοποίηση, Σχετίζεται, Διαμορφώνοντας τη Συστημική Προσέγγιση και Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Ρόλου) στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) συστημικής κατεύθυνσης ξεκινώντας παράλληλα και την προσωπική του ανάλυση.

Συνέχισε την επιστημονική του κατάρτιση στο Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Τμήματος ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα οικογένειας, παιδιού και ανάπτυξης.

Κατόπιν ολοκλήρωσε με επιτυχία 3ετές Βιωματικό Σεμινάριο Συνθετικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας στο Athens Synthesis Centre αποκτώντας πιστοποίηση αναγνωρισμένη από την COSCA Counseling & Psychotherapy in Scotland και το Napier University of Edinburgh.

Ακολούθησε νέος κύκλος εκπαίδευσης στην κλινική ψυχοπαθολογία με το σεμινάριο της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ & του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και πρακτικής άσκησης στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Επιδιώκοντας πάντα πολύπλευρη και πολυεπίπεδη ενημέρωση και συνεχή επιμόρφωση έχει παρακολουθήσει σειρά πανελλήνιων και πανευρωπαϊκών επιστημονικών συνέδριων και ημερίδων κοινωνικής και κλινικής ψυχολογίας που αφορούν στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, στην παρουσίαση των πρόσφατων επιστημονικών ερευνών καθώς και των αποτελεσμάτων τους.

Συνεργάζεται κατά περιόδους και ήδη από το 2004 με το Δήμο Αθηναίων ως ψυχολόγος στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία» στο παράρτημα «Αθηνά Πρόμαχος» του 2ου δημοτικού διαμερίσματος στο Νέο Κόσμο υπό την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βιωματικά προγράμματα πρόληψης. Συνεργάζεται επίσης με το Δήμο της Παλλήνης ως ψυχολόγος στο Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης. Επιπλέον εργάζεται ως εισηγητής σεμιναρίων σε ιδιωτικούς φορείς μεταλυκειακής εκπαίδευσης σε θέματα Εξελικτικής, Γενικής και Κοινωνικής Ψυχολογίας καθώς και σε θέματα Ψυχοπαθολογίας, χρήσης και εξάρτησης Διαδικτύου, Ανθρωπίνων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Από το 2011 ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου και ιδιωτικά στο γραφείο του στην Αθήνα παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.